hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, December 29, 2008

Gemeenten beter af?


De Kromme Nol waterkering

Zijn de gemeenten Culemborg, Geldermalsen, Leerdam, Lingewaard, Neerijnen, Nijmegen, Sliedrecht, West Maas en Waal en Zaltbommel straks beter af in Waterschap Rivierenland? Deze 9 van de 38 gemeenten in het Waterschap hebben straks allen een raadslid in het algemeen bestuur. En Neerijnen (Teus Kool) en West Maas en Waal (René Cruijsen) hebben straks zelfs een heemraad als raadslid in hun midden.
Opvallend is dat de twee leden van de Algemene Waterschapspartij beiden raadslid zijn. Ook twee van de drie leden van de fractie Lokale Regiobelangen Rivierenland ( G. van Aalst en Teus Meijdam) zijn raadslid. Verder zijn er raadsleden van CU (Jan Buchner), SGP (Teus Kool), CDA (Henk Gertsen) en Water Natuurlijk (Hennie Roorda). Tevens is Cees de Raad van de fractie ongebouwd VVD raadslid in Culemborg.