hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, January 29, 2009

Inspraak op Waterplan


Uitzicht op het water rondom het Provinciehuis in Den Bosch

Op het provinciehuis in Den Bosch werd vanavond een inspraakbijeenkomst gehouden over het eerste Provinciale Waterplan (2010-2015). Het plan vormt onderdeel van een groot aantal waterplannen die in 2009 ter inzage liggen. Naast het provinciale plan zijn er inspraakplannen van de Waterschappen en van de Rijksoverheid.
Op het provinciehuis waren ca. 25 mensen afgekomen op de inspraakbijeenkomst. Van hen hebben drie een mondelinge inspraakreactie gegeven. Dit waren een inwoner uit Berlicum die vond dat bij woningbouw of bedrijven de benodigde waterberging integraal moet worden meegenomen in de plannen. Grond voor bouwen (rood) levert nu immers altijd meer op dat grond voor blauw (water) of groen(natuur). Een inspreker namens een werkgroep grondwater Eindhoven pleitte voor meer duidelijkheid over de waterparagraaf die gemeenten verplicht mee moeten nemen in ruimtelijke plannen. De derde inspreker was Brabant Water. Zij brachten meerdere punten in, waarbij de aandacht voor beleid rondom koude/warmteopslag in de bodem zorgvuldig moet worden gebeuren. Dit vanwege de kwetsbaarheid van de bodem en het grondwater. Brabant Water pleitte daarbij voor voldoende toezicht en handhaving.