hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, April 19, 2009

Ecologische verbindingszone



Waterschap Rivierenland legde langs De Gantel in Uppel een ecologische verbindingszone aan, die tevens dient voor extra waterberging van zo'n 20.000 m3 water. Tevens hoorde bij het werk het reconstrueren van de kade nabij Fort Altena. Vanaf de wallen van het fort is er goed uitzicht op het uitgevoerde werk. Maar vooral de extra waterberging bij de fortgracht is ronduit lelijk en historisch totaal onverantwoord. Ineens heeft de gracht er een vierkante inham bijgekregen. Misschien dat het nog wat opknapt als het straks allemaal begroeid is, maar het zal mijns inziens nooit een schoonheidsprijs verdienen.

2 Comments:

At 8:40 AM, Anonymous Anonymous said...

De inham heeft geen relatie met waterberging. De fortgracht staat immers niet in directe verbinding met de Gantel. Het peil is ook verschillend. Extra waterberging in de fortgracht is niet nodig. In de Gantel wel. Het waterschap heeft de inham gegraven op verzoek van Brabants Landschap. De inham geeft de plek aan waar vroeger de Gantel heeft gelegen. Dat is het begin van de oude Gantelloop. Dat geeft wellicht een andere kijk op de situatie.

 
At 4:05 PM, Blogger hanviskie said...

Zie ook mijn blog op 12 mei 2009

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home