hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, September 02, 2009

De storm






Vanaf 17 september 2009 is in meer dan 100 Nederlandse bioscopen de film DE STORM te zien, gemaakt door niemand minder dan Ben Sombogaart die eerder zeer succesvolle films maakte als De Tweeling, Kruistocht in Spijkerbroek en Bride Flight. De hoofdrollen in deze indrukwekkende film, die zich afspeelt tegen de achtergrond van de enorme watersnoodramp van 1953, worden gespeeld door Sylvia Hoeks en Barry Atsma.

Sylvia speelt de 18-jarige Zeeuwse boerendochter Julia, die ongewild zwanger raakt van haar vriendje Koos, een vissersjongen. Hij schrikt zo van het nieuws dat hij met de noorderzon vertrekt. Julia staat er helemaal alleen voor. Haar ouders zijn razend en het hele dorp spreekt er schande van. Met een grote boog loopt iedereen om haar heen. Maar Sylvia is dol op haar zoon en laat zich niet kennen. Dan breken eind januari 1953 in Zeeland op meer dan honderd plaatsen tijdens een verschrikkelijke storm de dijken door. Ook de boerderij waar Julia woont wordt verzwolgen door een zondvloed. Ze wordt gered door de jonge luchtmachtsergeant Aldo (Barry Atsma), haar baby achterlatend. Ze is ontroostbaar en vastbesloten om hoe dan ook haar baby terug te vinden. Aldo besluit haar te helpen bij haar zoektocht.


www.destormdefilm.nl