hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, March 24, 2010

Wandelen voor water?


Zouden er nog scholen in het gebied van Waterschap Rivierenland meegedaan hebben aan het project Wandelen voor Water? Ik las over initiatieven in Den Haag, Eindhoven, Reeuwijk en Schoonhoven, maar niets in ons gebied. Maar misschien heb ik niet goed gezocht. Wandelen voor Water is een initiatief van Aqua for All. Zij stelt geld en kennis uit de Nederlandse watersector beschikbaar voor projecten, die zich richten op toegang tot veilig drinkwater en deugdelijke sanitatie. Het grootste deel van de door Aqua for All gesteunde projecten richt zich op een duurzame verbetering van de voorziening voor drinkwater en/of sanitatie in ontwikkelingslanden.
www.wandelenvoorwater.nl
Toch nog wat gevonden in Spijk!
http://www.deweekkrant.nl/artikel/2010/maart/25/wandelen_voor_water?ref=plaats.nl

1 Comments:

At 9:26 AM, Blogger Unknown said...

Beste Hannie Visser-Kieboom

Ik heb uw oproep gelezen waarin u zich afvraagd of er wat gebeurd in uw regio. Wij zijn van Stichting Le Pont www.lepont.nl en wij voeren, samen met partners, drinkwaterprojecten uit in Benin. Dit jaar is, evenals vorig jaar, voor projecten van onze stichting gelopen in Reeuwijk. Met veel succes, er is (na verdubbeling door Aqua for All) 34.000 Euro opgehaald. We gaan daarmee in 8 dorpen voor goed drinkwater zorgen. De samenwerking met Reeuwijk verloopt prima en iedereen is enthousiast over hoe we het werk met het geld van vorig jaar hebben uitgevoerd en gerapporteerd (met veel foto's, briefwisseling vanuit de dorpen etc.). Misschien wilt u ons helpen scholen te benaderen in uw regio en kunnen we samen in 2011 ook iets soortgelijks organiseren. We hebben genoeg aanvragen van andere dorpen uit Benin voor goed drinkwater. U kunt navraag over ons doen bij stichting Aqua for All en bij de rotary en lionclubs Reeuwijk.

Hartelijke groeten

Kees Berkman
Stichting Le Pont
020-6363685
06-28171418
info@lepont.nl
www.lepont.nl

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home