hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, October 30, 2010

Afscheid van Jan Buchner


Tijdens de AB vergadering van vrijdag 29 oktober nam het bestuur afscheid van Jan Buchner (ChristenUnie) uit Slliedrecht. Ik leerde Jan kennen als lid van de commissie Waterkeringen. Jan kwam uit de scheepvaart en dat schept toch een band als je zelf uit een schippersfamilie komt. En als ChristenUnie en CDA leden hadden we natuurlijk nog meer gemeenschappelijks. In april 2010 werd Jan Buchner bij zijn afscheid als raadslid in Sliedrecht geridderd voor zijn maatschappelijke verdiensten. Hij genoot met volle teugen van dat feest. Kort daarna bracht hij nog een bezoek aan Werkendam en mocht ik hem rondleiden door ons dorp. Niet lang daarna kreeg hij de mededeling dat hij ongeneeslijk ziek was, asbestkanker. Opgelopen tijdens zijn werkzame jaren in de scheepvaart. Een aantal maanden was hij afwezig bij vergaderingen, maar bij het afscheid van Gerrit Kok was hij er weer. En zo was hij er ook vrijdag weer. Dit keer voor zijn afscheid als lid van het Algemeen bestuur. De tijd die hem nog rest in dit aardse leven wil hij zoveel mogelijk met zijn naasten doorbrengen. Er waren warme woorden voor Jan. En een ferme handdruk ten afscheid.

Jan Buchner wordt opgevolgd door Harrie Drost (1961) uit Dodewaard. De nummer drie op de kieslijst van de ChristenUnie, goed voor 482 stemmen. Drost was enige tijd burgerraadslid voor de ChristenUnie in de gemeente Neder-Betuwe. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen stond hij ook op de kieslijst, hij behaalde 43 stemmen. Drost is de derde opvolger in het AB. Ook de fractie LRR (Gijs van Eeuwijk) en Water Natuurlijk (Ger van Hout) hebben al een nieuw lid geinstalleerd na de verkiezingen van 2008.