hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, November 08, 2010

Actiecomité 'Sloop nee!' opgericht

Variant bij sloop woningen Sleeuwijkse dijk

Bewoners langs de Sleeuwijkse dijk hebben zich verenigd in het Actiecomité 'Sloop nee!". Zij voeren actie tegen de sloop van de 35 huizen langs de dijk bij een binnendijkse dijkverzwaring door Waterschap Rivierenland.

Het Waterschap kwam met twee varianten voor de dijkverzwaring die nodig is vanwege instabiliteit van de onderliggende veengrond bij hoge waterstanden; een binnendijkse en buitendijkse variant. Op 3 juni 2010 besloot de Stuurgroep de binnendijkse variant inclusief sloop van de 35 huizen nader te onderzoeken. Er werd onderzoek gedaan onder de bewoners naar het draagvlak en daaruit bleek dat 68 procent voor sloop was. Toen tijdens de bewonersavond bleek dat de voorwaarden van het Waterschap Rivierenland onvoldoende bleken, volgde een herpeiling door de klankbordgroep. Uit die peiling blijkt een meerderheid nu voor de buitendijkse variant van dijkversterking.

Het actiecomité 'Sloop nee' heeft inmiddels een brief geschreven aan de fractievoorzitters van de Werkendamse gemeenteraad om een standpunt te bepalen over de dijkversterkingsvarianten. Op basis van een raadsuitspraak kan wethouder Jan Luteijn dan bij de volgende stuurgroepvergadering met Waterschap Rivierenland op 18 november namens de gemeenteraad een advies kan uitbrengen.