hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, October 31, 2010

Eerste Deltacongres

Waterprins Willem-Alexander op bezoek in Woudrichem

In het Circustheater in Den Haag wordt donderdag 4 november het Eerste Nationaal Deltacongres gehouden. Prins Willem-Alexander opent het eerste Deltacongres. Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastuctuur en Milieu spreekt over het belang van het Deltaprogramma voor de waterveiligheid en zoetwatervoorziening van Nederland. Andere inspirerende personen zoals Bernard Wientjes en Robbert Dijkgraaf belichten het Deltaprogramma vanuit onverwachte invalshoeken. Ook hot topics zoals 'bestuurlijke drukte' en 'maatschappelijke betrokkenheid' komen aan de orde. Organisator van het congres, deltacommissaris Wim Kuijken, zal onder meer onthullen hoe hij jongeren actief betrekt bij het Deltaprogramma.

Het Deltacongres heeft als doel om iedereen die betrokken is bij het Deltaprogramma te informeren over de actuele stand van zaken. Tijdens het middagprogramma kunnen de deelnemers interactief en live de pracht van de delta beleven op de Deltaparade. Daar worden ook de vraagstukken waar het Deltaprogramma voor staat en de samenhang tussen die vraagstukken helder belicht.