hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, November 22, 2010

Centrale rioolwaterzuiveringsinstallatie in Sleeuwijk

Het rioolgemaal aan het Vrijheidsplein te Dussen

Tijdens de vergadering van het algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland wordt vrijdag gesproken over de centralisatie van de behandeling van afvalwater in het Land van Heusden en Altena. Er zijn nu nog rioolwaterzuiveringsinstallatie in Dussen, Eethen, Wijk en Aalburg en Sleeuwijk. Er wordt nu voorgesteld om de rioolzuivering te centraliseren in Sleeuwijk.

Voor meer samenwerking in de waterketen wordt tevens een optimalisatiestudie van het afvalwatersysteem uitgevoerd met de gemeenten Werkendam, Aalburg en Woudrichem . Indien blijkt dat er maatschappelijke en financiele voordelen kunnen worden behaald, wordt een afvalwaterakkoord gesloten. Om de centralisatie in Sleeuwijk verder voor te bereiden is een voorbereidingskrediet nodig van bruto € 325.000,--. Naast sluiting van Eethen, Dussen en Wijk en Aalburg wordt voorgesteld de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Aalst te handhaven.

In de voorjaarsnota 2010 en conceptbegroting 2011 is voor het totale project 'Centralisatie rioolwaterzuivering Land van Heusden en Altena' rekening gehouden met een investeringsbedrag van € 21.765.000,--.
http://www.waterschaprivierenland.nl/aspx/download.aspx?File=/contents/library/42/31.2009-46670centralisatiebehandelingafvalwaterlandheusden-altenaincl.2bijl.pdf