hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, November 16, 2010

Werk aan de Delta (2)

Steurgatdijk die moet worden verbeterd in het kader van Ruimte voor de Rivier


Na afloop van de informatie avond kregen we allemaal het Deltaprogramma 2011 mee naar huis. Een prachtig vormgegeven boekwerk van bijna 100 pagina's. Om het allemaal nog eens goed te bestuderen. Boeiende lectuur, maar waarom staan er toch altijd zoveel nodeloos ingewikkelde zinnen in.

'De uitvoering van het Deltaprogramma gebeurt nu al in lopende uitvoeringsprogramma's door dijk- en kustversterkingsprojecten uit te voeren en ruimte voor rivieren te maken en tegelijkertijd in de negen deelprogramma's door na te gaan wat nodig is voor de lange termijn'

Dat moet toch iets eenvoudiger kunnen? Bijvoorbeeld:

Een deel van het Deltaprogramma wordt reeds uitgevoerd met dijk- en kustversterkingsprojecten. Er wordt ruimte voor de rivier gemaakt. In negen deelprogramma's wordt tevens gekeken naar lange termijn maatregelen.
Zo'n duur rapport en dan net niet even iets meer aandacht voor de eindredactie van de teksten, een gemiste kans.