hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, January 12, 2011

Moet de Kromme Nol waterkering eerder dicht?

Ondergelopen uiterwaarden nabij de Heusdense brug
Het hoge water zorgt nog niet echt voor problemen, wel voor ongemakken. Zo lopen langs het Heusdensch Kanaal en de Afgedamde Maas steeds meer uiterwaarden onder. En daar staat de nodige bebouwing, zoals camping 't Werdje, de voetbalvelden van Wilhelmina en Noad, de Veense plassen en lager gelegen woningen. Het roept de vraag op of de Kromme Nol Waterkering niet eerder dichtkan. Nu gebeurt dat pas bij 3.50 meter boven NAP. Misschien toch goed om volgende week in de commissie Waterkeringen na te vragen waarop die norm eigenlijk is gebaseerd. Ongetwijfeld is dat gecommuniceerd bij de ingebruikname van de kering in 2001. Maar het kan geen kwaad om daar tien jaar later nog eens aandacht voor te vragen en het richting bewoners opnieuw te communiceren.

1 Comments:

At 5:14 AM, Anonymous Anonymous said...

Kromme Nol op 3.50 m + NAP dicht, waterstand bij Den Bosch verwacht 4.24 + NAP. Dus dan zou hij vandaag dicht moeten! Graag actie!

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home