hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, January 13, 2011

'Ramptoerisme' door hoog water

Sloopbedrijf Koek in Sleeuwijks haven 






Vandaag niet echt veel tijd gehad om bij het hoge water te kijken. Voor foto's was het ook eigenlijk te somber weer, misschien dat het vrijdag of zaterdag beter is. Zeker zaterdag zou dat goed uitkomen, omdat ik dan met de hoogwater rondvaart van het veerdienst Gorinchem wil mee varen. Het lijkt ramptoerisme, maar het is natuurlijk wel een ideale gelegenheid om het hoge water vanaf de rivierzijde te zien.

Hoog water in Sleeuwijkse haven


In Wijk en Aalburg nog geen sluiting van de Kromme Nol Waterkering, ook al is de verwachte waterstand van 3.30 NAP nog maar 20 centimeter verwijderd van de norm voor sluiting. Wel vanavond een melding bij de brandweer van wateroverlast aan de Taxhof, gelegen vlak langs de dijk. Kwelwater of gewoon een overvloed aan regenwater?

Veerpont blijft gewoon varen ondanks hoogwater