hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, January 15, 2011

'Ramptoerisme' in het rivierengebied

De peilers van de noodbrug over de Merwede bij Avelingen




De hoogwaterrondvaarten van de Gorinchemse veerdienst waren een groot succes. Beide vaarten waren stijf uitverkocht, er moesten zelfs mensen teleurgesteld worden. Vele Ruimte voor de Rivier projecten kwamen voorbij tijdens de rondvaart, maar ook andere rivierverruimende maatregelen. Avelingen, meestromende geulen bij Oudendijk, de historische haven van Woudrichem en Munnikenland. Jammer dat er tijdens de vaart niet nog meer informatie werd gegeven.

De Sleeuwijkse jachthaven


Ter geruststelling dat het Waterschap over ons waakt, reed er nog een auto bij de Sleeuwijkse haven van WSRL vlak voor mijn overtocht naar Gorinchem met de pont. Na de rondvaart gelijk maar even de Biesbosch ingereden. Bij de fietsbrug in de Noordwaard werd de kracht van het water nog eens duidelijk door de sterke stroming onder de brug. Aan boord tijdens de rondvaart overigens een ambtenaar van het ministerie van infrastructuur en milieu, die zich bezig houdt met de onteigeningen in de Noordwaard.

Hoog water bij Woudrichem

1 Comments:

At 8:46 AM, Anonymous Anonymous said...

Hoi Han,

Ik ben voor Waterstand, krant over Ruimte voor de Rivier op zoek naar mooie hoogwaterfoto´s. Heb jij er een of twee voor mij? Graag contact. textdirect at gemail.com

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home