hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, March 22, 2011

Wereldwaterdag in Delft


De Nederlandse Wereldwaterdag wordt 22 maart vanaf 13.00 uur gehouden op de Technische Universiteit te Delft. Het Nederlandse evenement staat in het teken van ‘Urban Challenges voor Water, Sanitatie en Hygiëne (WASH)’. Deze problematiek vraagt om innovatie en een integrale aanpak. Tijdens de Nederlandse Wereldwaterdag richten we ons daarom niet alleen op de watersector maar laten we ons inspireren en uitdagen door aanpalende sectoren zoals: energie, urbane planning, huisvesting, infrastructuur, afval, verzekeringen en ICT. Dit geeft de mogelijkheid over de grenzen van uw eigen vakgebied heen te kijken.
Het thema van het Nederlandse evenement sluit nauw aan bij het internationale thema voor Wereldwaterdag. Daarom wordt tijdens het evenement een link gelegd met de activiteiten in Kaapstad, waar de internationale viering van Wereldwaterdag 2011 plaatsvindt.