hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, March 13, 2011

Europees jongerenparlement water bezoekt Tiel

Slot Loevestein

In de week van 13 t/m 20 maart brengen 80 jongeren van het Europees Jongerenparlement Water een bezoek aan de provincie Gelderland. Nederland is dit jaar het gastland van het 10e European Youth Water Parlement (EYWP). Met een cruiseschip varen de jongeren gedurende de hele week door het rivierengebied. Op woensdag 16 maart brengen zij een bezoek aan Waterschap Rivierenland.

De 80 jongeren uit Europa en enkele landen daarbuiten, in de leeftijd van 17 tot 19 jaar, houden zich een week lang bezig met ‘Water en Klimaat’. Op maandag 14 maart geeft commissaris van de Koningin Clemens Cornielje op het Provinciehuis het startsein voor het Jeugdparlement voor Water. Deltacommissaris Wim Kuijken en Victor Ruffy van de Raad van Europa zijn hierbij eveneens aanwezig. Vanaf Arnhem varen de jongeren en hun begeleiders o.a. via Tiel en Zaltbommel (Slot Loevestein) naar Kinderdijk en aan het einde van de week weer terug naar Arnhem. Op woensdag 16 maart brengen zij een bezoek aan Waterschap Rivierenland. Na een uitleg over waterbeheer en de organisatie van het waterbeheer in Nederland, gaan de jongeren in drie parallelsessies aan de slag met de thema’s; Waterkwaliteit & sanitatie, Waterkwantiteit & gebiedsontwikkeling en Waterveiligheid. Aansluitend gaan de jongeren op excursie naar o.a. de rioolwaterzuivering in Tiel en de klimaatdijk in Tiel-Oost.