hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, March 17, 2011

Woudrichemse school wandelt voor water



Chr. basisschool Eben Haëzer uit Woudrichem neemt woensdag 23 maart vanaf 10.30 uur met 70 leerlingen deel aan de actie ‘Wandelen voor Water’. Jaarlijks organiseert Stichting Aqua for All de landelijke campagne Wandelen voor Water. Basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 ervaren wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan drinkwater te komen: gemiddeld 6 kilometer wandelen met 6 liter water.

Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Nederland lopen in de week van Wereldwaterdag (22 maart) die afstand en laten zich sponsoren door familie, vrienden en bekenden. Met die opbrengst aan sponsorgelden steunen zij projecten in ontwikkelingslanden om de (drink)water – en sanitatievoorzieningen te verbeteren van 100.000 kinderen en hun familie. Chr. basisschool Eben Haëzer uit Woudrichem wandelt voor een project van stichting Max.

Stichting Max bestrijdt kindersterfte met kleinschalige drinkwaterprojecten in Bangladesh. De combinatie van waterputten, latrines en voorlichting geven op scholen is de meest efficiënte manier om ziektes te bestrijden en kinderen een toekomst te geven. SM bouwt de voorzieningen in Bangladesh samen met de lokale bevolking. De overheadkosten worden door Stichting Max zelf betaald dus iedere euro die u doneert gaat naar Bangladesh. Met 6200 euro kunnen zij al 1 school met 675 leerlingen helpen!

Landelijk doen in totaal 463 scholen met 24000 leerlingen mee aan het project ‘Wandelen voor Water’.