hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, October 21, 2011

Toch extra financiering voor Steurgatdijk?

Dijk langs het Steurgat

De Minister van Infrastructuur en Milieu; Melanie Schultz van Haegen heeft deze week de voortgangsrapportage voor de projecten van Ruimte voor de Rivier naar de kamer gestuurd. Daarin schrijft zij het volgende:   

Bij de dijkverbetering Steurgat/Land van Altena en dijkverbetering Neder-Rijn/Betuwe/Tieler- en Culemborgerwaard worden enkele korte tussenvakken toegevoegd, omdat blijkt dat deze toch verbetering behoeven.

Gaat het hier om de resterende dijkvakken die in de derde toetsingsronde alsnog waren afgekeurd of zijn dit toch weer andere dijkvakken bij Steurgat. In de laatste commissie Waterkeringen & Wegen kreeg de commissie nog te horen dat dijkgraaf Roelof Bleker persoonlijk naar Den Haag gaat om uitleg te vragen over de exacte financiering van deze dijkvakken.