hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, May 13, 2012

Fietsterrorisme en dijkschreeuwers

Verbijsterend, dat is de enige reactie die mij me op komt als ik denk aan de inspraak van Laurens de Keijzer van de forellenvisvijver de Biesbosch aan de Draepkilweg. Hij maakte in de commissie Grondgebied in Werkendam bezwaar tegen de aanleg van een fietspad over de Steurgatdijk van Werkendam naar Hank. Uiteraard is het begrijpelijk dat hij opkomt voor de rechten van zijn bedrijf en wil inspreken, maar om zo te keer te gaan bij de aanleg van een fietspad zal hem weinig opleveren.

Hij heeft het over dijkschreeuwers, omdat hij bang is dat passerende fietsers straks vanaf de dijk gaan staan schreeuwen naar de vissers in zijn forellenvijver. "Fietsers roepen en schreeuwen altijd". Hij maakt ook bezwaar omdat de fietsers over dijk rijden en zo niet meer onderlangs zijn 'restaurant' bij de forellenvijver rijden, waar ze iets kunnen drinken. Tja, als je er aan kunt verdienen, zijn de fietsers ineens wel goed. Maar je kunt toch ook een bord bovenaan de dijk zetten met verwijzing naar jouw restaurant? Ook brengen fietsers criminaliteit met zich mee, hij is straks genoodzaakt een hond los te laten lopen. En als die bijt, is hij niet verantwoordelijk. Hoe wil hij dat doen met zijn bezoekers aan de forellenvijver?  Die weet hij zo wel lekker weg te jagen. Ook vreest hij meer afval. Hij moet nu al drie of vier keer per week afval ruimen. Pas nog een halve kuub puin, boomstronken, matrassen. Misschien moet hij al dat afval een keer op de balie van het gemeentehuis dumpen? Meneer de Keijzer, weleens een fietser met een halve kuub puin zien rijden? Of een boomstronk? Of een matras? 

Kamperen in de uiterwaarden langs de Steurgat dijk


Hij eindigt zijn betoog met de term fietsterrorisme. Wat bezielt deze man eigenlijk? Waarom zorgt hij er niet voor dat straks al die fietsers gewoon lekker bij hem komen koffie drinken en lunchen? Dan zal de kassa pas rinkelen. Hij zal dan alleen iets gastvrijer moeten worden.