hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, November 10, 2012

Symposium over muskusratten

Kooi om muskusratten te vangen in de Biesbosch


Sorry, maar even geen tijd gehad om te bloggen. Maar we gaan weer met goede moed van start. Vandaag een interessant artikel in de Volkskrant over de muskusratten bestrijding. Want weten we wel echt of muskusratten de dijken ondermijnen. En hoe groot is dan eigenlijk de kans dat een dijk echt bezwijkt? Een van de citaten; Tussen bestrijders en beschermers wordt een geweldig potje welles-nietes uitgevochten. 

Het meest opmerkelijk in het bericht is echter om te lezen dat maandag 12 november bij Waterschap Rivierenland een symposium wordt gehouden over de muskusrattenbestrijding. Een van de sprekers is Marianne Thieme. Maar waarom weet ik dat eigenlijk niet, als commissie lid Waterkeringen, waar de muskusrattenvangst regelmatig onderwerp van gesprek is? En waarom lees ik daarover niets terug op de website van Waterschap Rivierenland?