hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, October 26, 2012

Teus Kool uitgezwaaid

Dagelijks bestuur zoals het in januari 2009 werd geinstalleerd. Inmiddels zijn vertrokken Arjen van Rijsdijk, Teus Kool en dijkgraaf Gerrit Kok

Heemraad Teus Kool heeft nu echt afscheid genomen van het waterschap. Op 1 oktober schreef ik al over zijn mogelijke afscheid om wethouder te worden in Neerijnen. Kool was daar al langere tijd raadslid. Op 18 oktober is hij definitief benoemd als wethouder en deze functies zijn niet verenigbaar. Na de bestuursvergadering is afscheid genomen van Kool. Dijkgraaf Roelof Bleker noemde Kool een stevig bestuurder en echte waterschapper, die hij met pijn in het hart zag vertrekken. "Een versterking voor Neerijnen, maar jammer voor het waterschap. Naast bestuurder wist Kool ook in het veld hoe het zat". Kool is al vanaf 2000 actief in de waterschapswereld, zo zat hij als DB lid in de Tieler-Culemborger waard. Sinds 2006 was Kool heemraad bij WSRL.

Uiteraard sprak Kool ook zelf tijdens zijn afscheidsreceptie. "Ik heb vooral veel geleerd bij het waterschap. Ook van dijkgraaf Bleker die een geheel eigen stijl heeft en niet probeerde de vorige dijkgraaf te copieren". Verder roemde Kool de grote eenstemmigheid in het algemeen bestuur van WSRL. Hoewel hij toegaf dat het afscheid hem zwaar viel, gaf hij aan 'niet treurig naar Neerijnen' te gaan.