hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, May 24, 2013

Hillpolders overgedragen aan Staatsbosbeheer

Burgemeester Breuer en wethouder Dick Prosman

Vooruitlopend op de definitieve afrondingen van de werkzaamheden in de Hilpolders deze zomer, hebben de betrokken bestuurders 23 mei stil gestaan bij dit moment. De bestuurders van de betrokken organisaties, Staatsbosbeheer, gemeente Werkendam, provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland, Rijkswaterstaat en de Combinatie Noordwaard (aannemerscombinatie die in opdracht van Rijkswaterstaat het werk heeft uitgevoerd) hebben de Hilpolders symbolisch overgedragen aan Staatsbosbeheer, door een aantal wilgentenen te planten. In het najaar stelt Staatsbosbeheer het gebied open en is het weer toegankelijk voor het publiek.

Een overzicht van de Hilpolders
De Hilpolders maken deel uit van het plangebied van het project Ontpoldering Noordwaard en vallen onder het rijksprogramma Ruimte voor de Rivier. In de Hilpolders worden bijzondere natuur  aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en hernieuwde getijdewerking gecombineerd. Het gebied leent zich uitstekend om er te wandelen, fietsen en kanoën.