hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, June 22, 2013

De Kiebomen reunie

Op de foto staand Kees Kieboom, Gerrit Kieboom, Bert van der Stelt, Henk Kieboom (de echte), Hannie Visser-Kieboom, Jan van der Stelt, Suzan Kieboom, Matje van der Stelt, Mattie Bernouw-Kieboom. Zittend van links naar rechts Theo Baggerman, Matty van Oord-Kieboom, Mattie Schouten-Kieboom en Matti Baggerman.

Hendrik Kieboom (1900-1942) en Matje Heijns (1902-1940) kregen samen vijf kinderen. Die vijf kinderen kregen samen 24 kleinkinderen. En van die 24 kleinkinderen kregen velen ook kinderen, enkele ook al kleinkinderen. Zo is een overzicht te maken van vijf generaties. Hendrik Kieboom was schipper en stamde uit een oud Werkendams schippersgeslacht. De drie zonen van Hendrik Kieboom waren alle drie schipper; zoon Leen ook nog enige tijd pontbaas op het veer Aalst-Veen. Later werkte hij bij de waterwinning in de Brabantse Biesbosch. De drie broers kregen elk weer twee zonen. De jongste zoon van Leen, Henk, verdronk op 4 jarige leeftijd in Nederhemert. Zijn ouders woonde destijds op een ark, die er overigens nog steeds ligt. Van de vijf overige kleinzonen van Hendrik Kieboom werden twee ook weer schipper. Gerrit Kieboom en Huub Kieboom. Kleinzoon Gerrit Kieboom kreeg vier zonen, die alle vier schipper zijn of willen worden. Hij noemde hen al de 'vier gebroeders'.  De twee zonen van kleinzoon Huub zijn nog te jong, maar misschien hebben zij ook veel schippersbloed.