hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, June 25, 2013

De Kiebomenreunie (4)

De Solutio in de Biesboschhaven te Werkendam

De reünie werd gehouden aan boord van de Solutio van Jacolina Kieboom (23), dochter van Gerrit Kieboom en Pleuntje van der Pijl. Jacolina woont aan boord van de Solutio die in de Werkendamse Biesboschhaven haar ligplek heeft. Haar vader kocht het schip omdat zijn dochter op zoek was naar woonruimte in Werkendam. Dat bleek nog niet mee te vallen, huurwoningen zijn schaars of erg duur. Een huis kopen bleek ook niet mogelijk, zodat een oud schip werd gekocht. Nu blijkt dat het volgens de havenverordening in de gemeente Werkendam niet mogelijk om permanent op een schip te wonen. Zodoende maakt de familie Kieboom af en toe een reis met het schip. Jacolina werkt in Kesteren in de gehandicaptenzorg.

Overigens werd de Solutio uiteraard op de foto gezet in de Wilhelminasluis van Andel door Wiebe de Ringh, de webmaster van www.wilhelminasluis.nl