hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, January 22, 2014

Best beveiligde delta ter wereld



Zwanen in de Bakkerskil

Leven in een delta is wereldwijd niet zonder risico's. Regelmatig lezen we over overstromingen in kwetsbare gebieden zoals in Bangladesh of recent in Indonesie. Ook in Werkendam wonen we in het hart van de delta van onze grote rivieren. En dat betekent een voortdurende zorg voor de veiligheid van onze inwoners, ook al wordt gesteld dat we in Nederland de best beveiligde delta ter wereld hebben. 

Deze avond was er een voorlichting van de provincie Brabant over het deltaprogramma 2015-2030. Voor de raadsleden van Werkendam, Aalburg en Woudrichem. Alleen Werkendamse raadsleden waren aanwezig, toch opmerkelijk. In een filmpje lieten ze zien hoe snel het gebied onder water loopt bij een dijkdoorbraak, best wel heftig. En daarin werd nog niet eens rekening gehouden met de invloed vanuit de zee bij stormtij. Toch werd ook discussie gevoerd of een afvoer van 16.000 kuub bij Lobith wel realistisch is.