hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, March 20, 2014

Politiek is een aanschakeling van teleurstellingen




Standbeeld van Sicco Mansholt in de Blauwe Stad in Groningen


“Politiek is een aaneenschakeling van teleurstellingen. En je moet dus aan die teleurstellingen de kracht ontlenen om toch door te vechten”, zo zei Sicco Mansholt ooit. Terugkijkend op de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 voor Werkendam, is deze uitspraak van Mansholt van toepassing op zowel mijn persoonlijke ervaring als op de verkiezingen zelf. 

Campagne voeren is als altijd een hectische tijd, maar wel dynamisch. Maar het resultaat van al die inspanningen van de verkiezingscampagne was een stemmenaantal van 3125 voor het CDA. Een verlies van 489 stemmen. Met als gevolg een verlies van twee zetels. Een grote teleurstelling, met het verlies van een zetel was wel rekening gehouden, mede omdat in 2010 de zevende zetel een restzetel was.

En kunnen we als CDA Werkendam na deze teleurstelling de kracht ontlenen om toch door te vechten, zoals Sicco Mansholt? De tijd zal het leren.