hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, May 10, 2014

Profiel van een waterschapsbestuurder



De Waterschapsverkiezingen worden gehouden in maart 2015









In maart 2015 worden voor het eerst na zes jaar weer Waterschapsverkiezingen gehouden. Binnenkort starten de selectiegesprekken. Maar wat verwachten we eigenlijk van Waterschapsbestuurders?
 
Zonder dat sprake is van betrokkenheid op mensen en de samenleving als geheel kan een waterschapsbestuurder niet functioneren. Het waterbeheer en alle plannen, oplossingen en maatregelen die daaruit voortkomen, hebben een directe invloed op burgers, boeren, ondernemers en natuur. Het besef hiervan en de wil om, gegeven de uitdagingen waarvoor het waterschap zich gesteld ziet, zich de belangen en problemen van mensen en de samenleving gelegen te laten liggen, zijn noodzakelijk.

Betrokkenheid op mensen
-besteedt aandacht aan mensen en hun belangen en problemen;
-is enthousiast over initiatieven van mensen;
-creƫert steun en draagvlak;
-ziet en begrijpt de invloed van water op het leven van betrokkenen.

Betrokkenheid op de samenleving
-begeeft zich graag in het op water georiƫnteerde verenigingsleven;
-heeft een breed netwerk in uiteenlopende regionale organisaties;
-onderkent maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op waterbeheer;
-stelt de behoeften en belangen van de samenleving centraal.