hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, May 04, 2014

Maatregelen in Werkendam

Het doorlaatbaar maken van het bruggehoofd zorgt voor waterstandsverlaging
In de periode 2015-2030 wordt in het HoogwaterBeschermingsprogramma de dijk op het traject Werkendam-Giessen aangepakt. Verder worden nevengeulen in Avelingen en in de uiterwaarden van Sleeuwijk aangelegd. In combinatie met het doorstroombaarmaken van het zuidelijke bruggehoofd van de A27. Of hiervoor in het budget voor de nieuwe Merwedebrug en verbreding A27 echt geld is uitgetrokken is nog niet helemaal duidelijk. De nevengeulen bieden mogelijkheden voor recreatie, natuur en Kaderrichtlijn Water. 

In de maatregelen van 2030-2050 wordt de dijkverlegging toch weer benoemd als voorkeursstrategie. Hoewel de provincie Brabant hamert op meer onderzoek. Bovendien is de dijkverlegging ingrijpend voor bewoners, gemaal, kerkje, glastuinbouw en begraafplaats.