hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, April 02, 2014

Water zoekt vrouw


Begin 2014 telde Nederland 23 waterschappen met in totaal 595 bestuurders. Onder hen zijn 126 vrouwen, een percentage van 21 procent. In maart 2015 zijn voor het eerst in ruim zes jaar weer Waterschapsverkiezingen. Hoe zal de verhouding man/vrouw worden in de nieuw gekozen besturen? 

De eerste stap in het project 'Water zoekt vrouw' is het in kaart brengen hoeveel van de zittende vrouwen doorgaan of stoppen. Speciaal daarvoor is de website www.waterzoektvrouw.nl opgezet Omdat het vrijwel onmogelijk is de waterschappen zelfstandig te benaderen is een enquĂȘte uitgezet via het Waterlelienetwerk. De uitkomsten zijn van belang om te kunnen sturen op de stimulering van de vertegenwoordiging in het bestuur van het waterschap.