hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, June 18, 2014

Informatiebijeenkomsten



De dijk nabij Waardenburg


Waterschap Rivierenland houdt twee informatie bijeenkomsten over de aanpak van het dijkvak langs de Waal tussen Gorinchem en Waardenburg. De eerste is 7 juli vanaf 19.00 uur in Hotel Gorinchem. De tweede is donderdag 10 juli in dorpshuis de Koeldert in Waardenburg.

Nederland toetst periodiek of de rivierdijken aan de veiligheidsnormen voldoen. De laatste toetsingsronde (2011) toont aan dat delen van de dijk langs de Waal tussen Gorinchem en Waardenburg niet voldoen aan de wettelijke veiligheidsnormen. Dit betekent niet dat er acute veiligheidsproblemen zijn, maar wel dat er verbetermaatregelen nodig zijn om nu én in de toekomst aan de veiligheidsnormen te voldoen.

Waterschap Rivierenland start de verkenningsfase en gaat de komende jaren aanvullend onderzoek uit voeren om exact te bepalen welke delen van de dijk moeten worden verbeterd. Een onderdeel van deze verkenningsfase is bijvoorbeeld het uitvoeren van grondonderzoek om goed inzicht te krijgen in de grondwaterstanden en de bodemopbouw.