hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, January 27, 2015

Boos op het Waterschap

Sluisjes bij het Mansfelder gemaal in de Bommelerwaard

Luchtfoto van het geofort

Deze week vond ik in mijn mailbox een mailtje van Erik van Loon van de stichting Aquarius. Hij is boos op Waterschap Rivierenland omdat ze niet bereid is 4.000 euro mee te betalen aan de actie. Ze willen op zondag 22 maart, Wereldwaterdag, de Nieuwe Hollandse Waterlinie schoon maken. Een mooi initiatief, maar is het een taak van het waterschap hier aan mee te betalen?

Wat willen ze doen voor die 4.000 euro?
- op donderdag 19 maart de expositie Kunstwerken Voor Water in het Provinciehuis Utrecht financieren;
- op vrijdag 20 maart de netwerkbijeenkomst Schoon Water Borrel in Gorinchem (WS Rivierenland) financieren;
- op zaterdag 21 maart de Dichten Voor Water II gedichtenfestival in Culemborg (WS Rivierenland) financieren;
- op zondag 22 maart het Schoon Water Ontbijt in Werkendam (WS Rivierenland) financieren;
- op zondag 22 maart de tientallen waterwegen en forten van Werkendam tot Culemborg in waterschap Rivierenland schoonmaken;
- op zondag 22 maart het Schoon Water Feest in Muiderslot (WS AGV) financieren. 

Een groot aantal acties hebben dus niet rechtstreeks met de schoonmaakactie zelf te maken, zoals een expositie, gedichtenfestival en netwerkbijeenkomst . En om nu juist in Werkendam een Schoon Water Ontbijt te houden? Een plaats waar nog waarde gehecht wordt aan de zondagsrust? 

Erik van Loon komt in elk geval inspreken bij Waterschap Rivierenland omdat hij van mening is dat het waterschap hieraan mee moet betalen.