hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, January 15, 2015

Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld

Naast minister Schultz staat VVD lijsttrekker Henri Mulder, huidig bestuurder van Waterschap Rivierenland


Minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen gaf woensdagmorgen in Wapenveld het officiële startschot van het  omvangrijke “Ruimte voor de Rivier project”, de Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld. Dat is één van de vele projecten van Rijkswaterstaat, die als doel hebben dat, bij extreem hoog water, de waterstanden van de grote rivieren in Nederland dusdanig omlaag gebracht kunnen worden dat het overstromingsrisico vrijwel geheel afneemt. 

De Hoogwatergeul Veessen Wapenveld, die gerealiseerd wordt door Waterschap Vallei en Veluwe, zal bij extreem hoog water de waterstand van de IJssel met 71 cm. kunnen verlagen.De drie VVD lijstrekkers van de Gelderse Waterschappen, Victor Doorn van Waterschap Vallei en Veluwe, Henri Mulder van Waterschap Rivierenland en Berend Jan Bussink van Waterschap Rijn en IJssel waren daarbij ook aanwezig.