hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, February 18, 2015

Informatiebijeenkomst in Dussen

Waterschap Rivierenland houdt woensdag 25 februari vanaf 20.00 uurt een informatiebijeenkomst voor agrariërs in Het Land van Heusden en Altena en de Biesbosch. Aanleiding van deze bijeenkomst is het onderzoek wat het waterschap heeft gedaan na de wateroverlast van 28 juli 2014. 


Waterberging de Oude Doorn werd na de wateroverlast van 28 juli 2014 ingezet voor extra waterberging in het gebied.

Tijdens de Algemene Bestuursvergadering in september sprak agrarier Cees voor den Dag uit Werkendam al in over het in zjin ogen nalatige optreden van het Waterschap. Tijdens het noodweer kreeg Voor den Dag net als andere agrariers in het gebied te kampen met veel waterschade aan zijn oogst. Hij vroeg zich vooral af waarom het Waterschap geen noodpompen had ingezet. Ter voorbereiding zou het Waterschap bovendien een plateau kunnen aanleggen bij de Werkense vliet voor plaatsing van zo'n noodpomp. Ook het aanbrengen van een buis door de dijk om overvloedig water sneller te kunnen lozen werd door hem genoemd. Bovendien was hij teleurgesteld dat niemand van het Waterschap de moeite had genomen om ter plekke te komen kijken. Hij stelde voor één aanspreekpunt te benoemen in Tiel en ieder uur een update te plaatsen op de website van de genomen maatregelen. Tevens moet voorkomen worden dat gemeente en waterschap tegenstrijdige informatie verstrekken bij wateroverlast. 

Ook andere boeren uit de Oostwaard lieten weten ontevreden te zijn en vroegen om meer waterberging in het gebied.Overigens vertelde Riet de Graaf, binnenkort bestuurder bij het Waterschap namens de agrariers, dat op zondag 27 juli al veel water op het land stond in de Oostwaard.