hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, April 17, 2015

Dag van de Diefdijk

Geschutsopstelling langs de Diefdijk bij Asperen






Het Zuid-Hollands Landschap organiseert voor alle omwonenden en andere liefhebbers van De Diefdijk een bijzondere dag op zaterdag 25 april. Bezoekers kunnen tussen 10.00 en 15.00 uur kennis maken met het nieuwe gebied Den Besten. Een unieke kans, want het terrein is normaal gesproken niet toegankelijk.Bezoekers kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee zelf het terrein te verkennen. Daarnaast worden er twee excursies aangeboden. De ochtendexcursie start om 11.00 uur en hierbij komt men van alles te weten over de plannen van Het Zuid-Hollands Landschap in de regio en de natuur. De middagexcursie is om 13.00 uur. Deze wordt gegeven door Dick Kerkhof. Hij vertelt over de geschiedenis van de Diefdijk en de flora en vegetatie.

Op tijd aanmelden op zhl.nl/natuuragenda is aan te raden, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Geef daarbij voorkeur voor de ochtend- of middagexcursie door.