hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, April 11, 2015

Sleeuwijkse dijk moeilijk bereikbaar




Van maandag 20 april tot en met eind september is de Sleeuwijksedijk minder goed bereikbaar. Dan wordt het project ‘Dijkverbetering Merwededijk Werkendam’ uitgevoerd.  Vanaf 20 april is de Sleeuwijksedijk vanaf de Richter tot de inrit bij Schwarzkopf afgesloten. Vanaf 24 augustus is het gedeelte Richter, Kruisstraat en gedeelte Sasdijk afgesloten. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren. Hulpverleningsdiensten kunnen ongeacht de werkzaamheden altijd de woningen aan de Sleeuwijksedijk bereiken.

Aannemerscombinatie Martens en Van Oord - De Klerk Merwededijk pakt de komende maanden zowel de nieuwe als de oude/bestaande dijk aan. De oude/bestaande dijk wordt voor een deel afgegraven waarna met een heistelling de dam- en combiwand worden aangebracht. Ook van de nieuwe dijk wordt een laag verwijderd die in depot komt in de Cloppenwaard. Vervolgens wordt zowel de nieuwe- als de oude/bestaande dijk opnieuw bestraat en geasfalteerd. En ingericht met banken en verlichting. 

De damwanden en buispalen worden met vrachtwagens aangevoerd vanuit de Beatrixhaven, via de Sasdijk richting Sleeuwijkse dijk. Vanaf de dijk rijden ze richting Werkense polder, langs het voetbalveld en dan via de Dijkgraaf den Dekkerweg weer richting Biesboschhaven. 


www.dijkverbetering.waterschaprivierenland.nl.