hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, May 22, 2015

Twee keer goed nieuws!

Kaart van de loopgravenlinie in Altena en Bommelerwaard

Vanavond twee maal goed nieuws gehoord. Het eerste goede nieuws is dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie is geselecteerd om te worden toegevoegd aan de Unesco Werelderfgoed lijst. Dat heeft het ministerie van OCW vandaag bekend gemaakt. We moeten nog wel even geduld hebben, de definitieve toewijzing is pas in 2019. 

Het tweede goede nieuws is dat de Werkendamse monumentencommissie op 11 juni de aanwijzing tot gemeentelijk monument van de loopgravenlinie uit de Eerste Wereldoorlog op de agenda heeft staan. In Woudrichem is dat al eerder gebeurt en daar is geadviseerd de loopgravenlinie te beschermen. Het zou prachtig zijn als Werkendam dat ook zou doen.

Een van de betonnen bunkers die langs de loopgravenlinie lag