hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, November 04, 2015

Bakkerskilstraat en Van Heldenstraat

Wateroverlast in Van Heldenstraat

Bewoners van de Bakkerskilstraat en de Van Heldenstraat schreven eind september een brief naar de gemeente Werkendam met handtekeningen van veel bewoners. De brief volgde na een gesprek met de gemeente en enkele bewoners over de wateroverlast op 31 augustus.

Het antwoord van de gemeente:
De wateroverlast heeft opnieuw veel inwoners in de verschillende kernen getroffen. Dat is verschrikkelijk, te meer nu deze wateroverlast zich binnen korte tijd na juli vorig jaar opnieuw voordeed. Alle theoretische benaderingen zijn mooi, u heeft daar niks aan. Dat realiseren wij ons ook en we betreuren het dat veel mensen opnieuw zijn getroffen. Wij begrijpen geheel dat dit, zoals u aangeeft in uw brief, een grote geestelijke en lichamelijke belasting vormt voor de inwoners. U gaat in uw brief ook in op de waardedaling en de mogelijkheden tot verkoop van de woningen. De maatregelen die wij in overleg met het waterschap en de inwoners zullen nemen, leiden zeker tot een verbetering van het functioneren van het rioolstelsel en een verlaging van de kans op wateroverlast. We kunnen echter niet alles voorkomen. Daarom willen we ook in overleg met de inwoners bekijken welke maatregelen er aanvullend nog mogelijk zijn om schade zoveel mogelijk te beperken. Door hier over te communiceren en de maatregelen zichtbaar te laten zijn, zal sprake zijn van een positief effect. U geeft aan dat verzekeringsmaatschappijen mogelijk clausules op gaan nemen. Als dit het geval is, dan horen we dat graag. Wij hebben hier onze zorgen al over uitgesproken tegen de landelijke stichting Rioned. Zij nemen hierover contact op met de verzekeringsmaatschappijen.