hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, November 16, 2015

Veel publiek bij inloopavond Nieuwendijk

Aan de verschillende tafels konden bewoners hun verhaal vertellen over de wateroverlast


Zoals verwacht was het maandagavond druk in Tavenu bij de inloopbijeenkomsten van de gemeente Werkendam samen met Waterschap Rivierenland. Aan zes tafels konden inwoners aanschuiven om hun problemen met de wateroverlast te benoemen. Bij iedere tafel plattegronden en een overzicht van woningen die water in huis hadden in 2014 en 2015. Ook werden door veel bewoners ideeen aangedragen om de wateroverlast te beperken. Zo is de ligging van voetbalveld Altena zo tussen de A27 en het dorp opmerkelijk, er lijkt nauwelijks ruimte voor waterberging langs de snelweg aan die zijde. Ook vertelden bewoners over de tweede keer dat ze met wateroverlast te kampen kregen. Zo vertelde één bewoner dat ze binnenkort gaat verhuizen. Een derde keer water in huis wil ze liever niet meemaken. 

De sfeer was goed, ook omdat mensen bij meerdere tafels hun problemen konden benoemen. Een luisterend oor is voor veel mensen al voldoende; uiteraard met als vervolg het oplossen van de wateroverlast. Alle klachten, ideeen en suggesties werden genoteerd en worden straks verwerkt in een notitie. 

Donderdag 19 november is er weer een inloopbijeenkomst in Tavenu te Nieuwendijk.