hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, November 10, 2015

Omdenken met het kaartje van Goos

Het kaartje van Goos

Als voorbeeld van burgerparticipatie werd maandagavond het project www.dedijkisvanonsallemaal.nl aangehaald. Inderdaad een mooi voorbeeld, dat zeker navolging verdient. Toch moeten we oppassen als ook hier de insteek is dat het vooral goed is om burgers te horen om zo de plannen soepeler te kunnen uitvoeren. Of ging het toch om de ideeën van de burgers? Toch maar even het kaartje van heemraad Goos den Hartog aanhalen, dat werd gebruikt als voorbeeld. Natuurlijk is het leuk als je zo'n kaartje thuiskrijgt. 'Hartelijk dank voor uw reactie. We stellen het op prijs dat u met ons mee wilt praten over de dijkverbetering tussen Tiel en Waardenburg. We verzamelen de komende tijd alle reacties in de dorpen langs de dijk; deze betrekken we bij de uitwerking van de plannen'.  

Chapeau voor het Waterschap, de inwoners worden gehoord en daar moet ze vooral mee doorgaan. Maar hoe zou Waterschap Rivierenland nu reageren als een inwoner zelf spontaan een kaartje stuurt en daarop voorstelt om de dijk in toekomst liever zelf te willen beheren? Zouden ze dan schrikken in Tiel?