hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, December 23, 2015

Een tien met een griffel voor de Steurgatdijk

Het beeld van de Steur langs het fietspad op de dijk


Mooi om te lezen dat Waterschap Rivierenland van het team Ruimtelijke kwaliteit van Ruimte voor de Rivier een mooi rapportcijfer heeft gekregen voor de dijkverbetering Steurgat Bergsche Maas. En dat onder de noemer ruimtelijke kwaliteit. In gewone mensentaal zeggen we dan de dijk mooier is geworden. Vooral door het nieuwe fietspad. 

"De mooie dijk is in de omgeving beter beleefbaar, waardoor de dijk meer betekenis krijgt als gebruiksruimte. De natuur profiteert hiervan mee, onder andere door de aanleg van een doorlopend fietspad op de dijk. De dijk slingert zich prachtig door het landschap en is de scheidslijn tussen het strakke polderlandschap aan de oostzijde en de moerasruigte van het Steurgat aan de westzijde".


http://www.waterschaprivierenland.nl/nieuws/2015/12/ruimtelijke-kwaliteit-dijkverbetering-steurgat-bergsche-maas-scoort-goed.html