hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, July 27, 2016

Excursie door de Noordwaard

Pasgeboren kalfje van de waterbuffels in de Noordwaard

De Noordwaard wordt steeds mooier. Bij de verschillende groepen grote grazers lopen veulens en kalveren rond. Geniet van al dit moois en ga mee op wandelexcursie in de Noordwaard op vrijdagavond 5 of 12 augustus. Zelf mocht ik ook al een keer mee op excursie en ik kan het echt iedereen aanraden.

De Noordwaard wordt begraasd door een unieke groep grote grazers. Schotse Hooglanders, Koniks en Waterbuffels hebben elk hun unieke eigen gedrag en invloed op het landschap. De Noordwaard is zelfs het enige gebied in Nederland waar waterbuffels jaarrond vrij in de natuur rondlopen. 

Excursies zijn gratis en starten om 19:30 vanaf het kruispunt Braspenning/Galeiweg te Werkendam en duren ongeveer 2 uur. Aanmelden kan via noordwaard@freenature.nl onder vermelding van naam en aantal personen. De Noordwaard kan erg nat en modderig zijn, daarom raden wij u aan goede stevige schoenen of laarzen aan te trekken. Het aantal deelnemers per excursie is beperkt.