hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, October 24, 2016

Proefsluiting van Kromme Nol waterkering

Sluiting van de Kromme Nol waterkering in maart 2013

Het is maar goed dat ik bijna dagelijks de site van de Wilhelminasluis bezoek. Hoe zou ik anders moeten weten dat er weer een proefsluiting van de Kromme Nol Waterkering plaatsvond? Terwijl we bij Waterschap Rivierenland aan de vergadertafels toch vaak het woord waterbewustzijn in de mond nemen, moet een proefsluiting kennelijk altijd geruisloos verlopen. Waarom proberen we via zo'n proefsluiting niet om mensen weer eens te herinneren aan ons werk om te zorgen voor droge voeten? Om iets te laten zien van ons werk? Waarom nodigen we niet eens een schoolklas uit om bij zo'n proefsluiting te komen kijken? Of dijkbewoners? Toch maar weer eens een vraag over stellen in de commissie waterveiligheid op 7 november aanstaande. 

Overigens nog een geluk dat ik de site van de Wilhelminasluis bezoek, de schrijver laat weten dat de sluiting allemaal vlotjes is verlopen. Toch weer een geruststelling.