hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, November 16, 2016

Een dorpspolder van 1500 inwoners

De Heesseltse uiterwaarden langs de Waal


Als straks daadwerkelijk gekozen wordt voor de aanleg van de nevengeul Varik-Heesselt dan wonen straks 1500 mensen in de dorpspolder. Gezien de hoogte van de Waaldijken, wordt dat dan een badkuipje. En de inwoners van dat badkuipje moeten straks mogelijk vaker evacueren dan bewoners elders in de polders achter de dijk. Willen we dat eigenlijk wel?

Op dinsdag 6 december worden in het atelier Varik-Heesselt een aantal lezingen gehouden, waarbij vooral ingegaan wordt op de aspecten rond veiligheid. Hij staat in mijn agenda genoteerd.


Mochten overigens nog mensen zijn die twijfel hebben over de piekafvoer van 18.000 kuub bij Lobith als norm in het Deltaprogramma, deze is door de Deltacommissaris al in 2015 in een waterbrief opgenomen.