hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, November 15, 2016

Vitaal Altena


Vitaliteitsscan van het Land van Heusden en Altena

Hoe blijft onze regio een gebied waar het fijn wonen, werken en recreeren is? Dit vraag staat centraal in de community Vitaal Altena; een initiatief van Rabobank Altena. Uit eerdere avonden, een onderzoek en interviews met mensen uit de regio werden acht mogelijke knelpunten gefilterd. Deze acht kwamen vanavond aan bod en moeten leiden tot concrete projecten. Zoals een Taalhuis voor laaggeletterden, Altena als duurzaam eiland; een vereniging van Alumni voor mensen uit Altena; meer ondernemerschap onder toeristische ondernemers. 

Mooie initiatieven, maar soms met wel heel veel gelijkenissen van de visiegroepen die betrokken zijn bij vorming van de nieuwe gemeente en de daaraan verbonden icoonprojecten. We gaan het zien hoe de projecten een vervolg krijgen.