hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, October 30, 2016

Architect Marco Vermeulen wint prijs met ontwerp Biesbosch Museumeiland

Het Biesbosch Museumeiland bij het ochtendgloren

Architect Studio Marco Vermeulen, ontwerper van Biesbosch MuseumEiland in Werkendam heeft zaterdag op de Dutch Design Week in Eindhoven een prijs gewonnen in de categorie Habitat. De Dutch Design Awards (DDA) toont en beloont jaarlijks het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving.



Biesbosch MuseumEiland ging in de zomer van 2015 na een verbouwing van ruim een half jaar weer open voor publiek. Het bestaande museumgebouw onderging een transformatie en werd uitgebreid met een nieuwe vleugel. De jury van de DDA roemt architect Studio Marco Vermeulen om zijn zuinige gebruik van middelen en respect voor de bestaande structuur van het gebouw en het omliggende landschap. 

Een volwassen en compleet project op het gebied van architectuur en landschapsdesign. De selectiecommissie waardeert met name het resultaat dat is geboekt ten opzichte van het voormalige museum, en looft het feit dat met de bestaande structuur een nieuwe vormgeving gecreƫerd werd. Bij het Biesbosch Museum Eiland werd niet alleen naar het gebouw gekeken: door de volledige omgeving erbij te betrekken, is ecologische waarde toegevoegd en ontstond een sculpturaal object dat opgaat in het landschap.

Het Museumeiland trekt veel  publiek sinds de heropening in juni 2015. Op 17 oktober passeerde de 100.000 betalende bezoeker de kassa van het museum.