hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, March 04, 2017

Sportvisserij of binnenvisserij?

Het haventje bij visserijbedrijf Klop aan de Merwede

Tijdens de CDA avond in Noordeloos met Jaco Geurts waren ook de vissers Bas en Wim Klop uit Boven-Hardinxveld te gast. Kamerlid Geurts had eerder een werkbezoek gebracht aan het visserijbedrijf aan de Boven-Merwede. De vissers zijn sterk gedupeerd door vangstverbod op paling en sinds 2011 op de exotische wolhandkrab. De familie Klop stelt dat de sportvisserij de baas is geworden in Nederland. Het visserijbedrijf had juist vrijdag bezoek gehad van het ministerie om hun bezwaren tegen het vangstverbod nog eens op te nemen. Terwijl ze voldoen aan de Europese normen, worden hun fuiken toch uit het water gehaald door sportvissers. De wolhandkrab brengt soms wel tot 25 euro per kilo op. "Ze willen ons willens en wetens om zeep helpen", zo is de vaste overtuiging van Wim Klop. "Terwijl er overvloed van vis is"

Geurts ziet ook de invloed van de sportvisserij, zeker vanwege de vele sportvissers, waar ook een recreatief verdienmodel achter zit. Hij ziet het liefst een vispas voor de Noordzee, vooral ook omdat veel sportvissers uit het buitenland hier komen vissen.