hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, November 04, 2017

Theaterhoppen tussen Woerkumse kunst


Het Charivari trio speelde in de Veste



Bij drie van de vier voorstellingen van het Theaterhoppen kon het publiek in de vesting niet alleen genieten van theater en muziek, maar ook van kunst. Bij kunstverzamelaar Jan Verhoeven, in galerie Mikst Media en galerie Des Amis. 

Het Theaterhoppen begon zaterdagmiddag in de Veste met muziek van het Charivari Trio. Viool, accordeon en contrabas speelden met verve beurtelings  muziek uit Oost-Europa en Amerika; soms melancholisch, soms vrolijk.


Kleinkunst met het duo Demant en Mol

In de huiskamer van kunstverzamelaar Jan Verhoeven is het uitzicht op de Merwede, Waal en Afgedamde Maas al een decor op zichzelf. Het kleinkunstduo Demant en Mol dat zich in de huiskamer nestelt, worstelt met het leven. Van de afwas die nooit af is tot dagen dat je alleen maar kunt klagen. Met mooie liedjes!


Bij galerie Mikst Media wordt het publiek getrakteerd op een stuk van Yrros! met de vaste spelers Lida Hagenaars, Jacky van der Vleuten en Eric Schopman. Regisseur Ine Masseling vermengde het stuk 'de ingebeelde ziekte' van Moliere met een aanklacht tegen de hedendaagse cosmetische chirurgie. De zieke Ivar Steens is ten einde raad, maar zijn vrouw wil hem wel een handje helpen op weg naar de dood. Mooi gespeeld van het trio. 

Lida Hagenaars en Jacky van der Vleuten van Yrros!

De vier voorstellingen worden afgesloten door het duo Mirjam van den Boogaard en Izak Boom. Het optreden is een aanklacht tegen de gestresste maatschappij. Liever een liefdesbrief schrijven dan loeibruk even snel nog een mailtje sturen. Al overheerst ook hier de twijfel; is een lege agenda synoniem aan een leeg leven?

Het Theaterhoppen beperkte zich deze keer echt tot de vesting, met alle speellokaties op korte afstand van elkaar. Na twee voorstellingen was een korte pauze en kreeg het publiek iets te drinken aangeboden. Ook na afloop kon na geborreld worden in cafĂ© 't Hoekske. Het programma voor zaterdagavond en zondagmiddag was iets anders van samenstelling. Alle voorstellingen waren uitverkocht, zodat zo'n driehonderd mensen genoten van het theater in de vesting.  

Izak Boom en Mirjam van den Boogaard