hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, November 23, 2017

Waterlelies en Vrouwen van Nu slaan handen ineen

Vandaag waren de Waterlelies te gast bij Waterschap Rivierenland, ze brachten onder andere een bezoek aan het waterplein in Tiel. Rechts op de foto heemraad Matthieu Gremmen

Vrouwen van Nu is één van de leden van Women for Water Partnership (WfWP). Als lidorganisatie van de Woman fWP wordt van Vrouwen van Nu verwacht dat zij activiteiten opzetten rond het thema Vrouwen en Water. In 2018 gaan de waterschapspartijen zich weer voorbereiden op de verkiezingen in 2019. Vrouwen van Nu wil samen met de Waterlelies (netwerk van vrouwelijke waterschapsbestuurders) en het WfWP een ‘kies een vrouw’ campagne voorbereiden. Onderdeel daarvan is dan om aandacht te besteden aan de invloed van vrouwen op water. Er wordt gedacht aan een artikel in het ledenblad van VvN en het ontwikkelen en uitvoeren van een aantal workshops om vrouwen te interesseren voor het verkiesbaar stellen voor het Waterschapsbestuur.

Er is tevens  werk aan de winkel als het gaat om waterbewustzijn. Daarom wil Vrouwen van Nu een toolkit samenstellen. Het gaat om een handleiding die tips geeft hoe je in je eigen gemeente en/of regio een excursie, lezing, project kan organiseren rondom water.