hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, August 10, 2018

Bunker verhuizen naar een betere plek?

De scheefgezakte bunker met op de achtergrond het oprukkende bedrijventerrein


Met de uitbreiding van het bedrijventerrein Bruine Kilhaven komt de bunker van de Nieuwe Hollandse Waterlinie steeds dichter bij de bebouwing te liggen. Als de kavel straks verkocht is en wordt bebouwd met een grote loods, dan is de bunker bijna geheel aan het zicht onttrokken. Kunnen we daar niet een creatieve oplossing voor bedenken? Bijvoorbeeld een verhuizing van de bunker naar elders. Bijvoorbeeld als bllikvanger bij de entree van bedrijventerrein 'de Kop van Brabant'? Met een leuk gebreid jasje of met een expositie in de bunker (de opening is overigens volgestort met beton zo lijk het. Maar misschien kan hij ook wel worden verplaatst naar een plek dichter bij de Papsluis, in het deel dat thans door het Brabants Landschap wordt heringericht. Of is verplaatsing van zo'n bunker helemaal niet mogelijk, vanwege het gewicht van de bunker? Of doe iwe aan geschiedvervalsing als we de bunker een betere, meer zichtbare plek zouden geven? 


2 Comments:

At 12:57 AM, Blogger Mathilde said...

Ik zou de bunker laten liggen waar hij ligt. Over 200 jaar ligt hij daar nog en is het bedrijventerrein allang weer weg. Hij heeft waarde vanwege de plek, als je hem verplaatst wordt de waarde minder en zal je zien dat hij over tien jaar als sta in de weg wordt gezien. Maak er maar een parkje omheen voor de lunchwandelingen voor de mensen die werken op het bedrijven prerrein.

 
At 2:07 AM, Blogger Unknown said...

De waarde word bepaald door de mensen die er wel of geen waarde aan geven. Maar een parkje er omheen vind ik een heel goed idee. Zo maak je een industrieterrein toch een beetje leefbaar.

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home