hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, August 30, 2018

Unieke kans voor bezoek Waardhuis Kinderdijk


De achterzijde van het Waardhuis, onder een schilderij dat in het waardhuis hangt met de molens van de Nederwaard (of was het de Overwaard?)


Open Monumentendag biedt dit jaar de unieke kans om een bezoek te brengen aan het Waardhuis (1581) in Kinderdijk. Het pand is zelden open voor het publiek, maar 8 september zijn bezoekers welkom tussen 10.30-15.30 uur. Je moet wel snel zijn, inschrijven kan tot uiterlijk 1 september. Het gebouw was ooit het Waardhuis van de Overwaard, naast de Elshoutsluis bij de molens van de Kinderdijk. Als de mannenbroeders vergaderden in het pand om de jaarrekening of begroting vast te stellen werd ook een warm middagmaal genuttigd in het pand. Of als sprake was van dreigende dijkdoorbraken overnachten de heemraden in het pand. Op de zolder is die authentieke inrichting nog deels intact. Prachtig zijn ook alle hensbekers. De vergaderzaal met uitzicht over de boezems en de molens van Kinderdijk wordt nog incidenteel gebruikt. 
 

De slaapkamers in het Waardhuis


Aanmelden kan via omdmolenwaard@binnenwaard,nl of via 06-24440662