hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, August 19, 2018

Kerk te koop in Sleeuwijk

De RK kerk in Sleeuwijk staat te koop


De RK kerk Jozef Werkman aan de Rijksstraatweg in Sleeuwijk staat te koop. Op zondag 18 maart werd de laatste dienst gehouden in het kerkje. Al snel daarna kwam het te koop, maar tot een serieus bod kwam het nog niet. De inschrijfdatum van 29 juni is inmiddels gepasseerd. Thans staat een bord in de tuin met daarop te koop. Het kerkje in Sleeuwijk werd in 1964 gebouwd en in gebruik genomen. In 2014 werd het vijftig jarig bestaan van de kerk nog gevierd door de Sint Elisabethparochie. Maar door krimp van het aantal leden werd besloten de kerk af te stoten, de parochianen kunnen nu in Woudrichem ter kerke. De Sint Elisabethparochie besloot ook de rk kerk in Dussen af te stoten. 

De gebrandschilderde ramen in de kerk in Sleeuwijk

In het kerkje in Sleeuwijk zitten vier prachtige gebrandschilderde ramen die ooit in de rk kerk in Werkendam een plek hadden. Toen deze kerk werd gesloopt, zijn de ramen in Sleeuwijk geplaatst. Nu de kerk te koop staat is natuurlijk de vraag wat met deze ramen gaat gebeuren. De kavel waar het kerkje op staat mag volgens het bestemmingsplan ook voor woningbouw worden gebruikt, sloop van het kerkje is dus niet denkbeeldig.